Завершено впровадження Loan Workbench 2.0 у банку «ББМБ»

Наприкінці лютого 2011 року компанія Softgenic Systems завершила проект із впровадження кредитної системи Loan Workbench в ЗАТ «Білоруський Банк Малого Бізнесу».

Білоруський Банк Малого Бізнесу – це перший у Білорусі банк, що спеціалізується на наданні послуг індивідуальним підприємцям та підприємствам малого та середнього бізнесу.

В качестве платформы для автоматизации всех кредитных задач банка была выбрана система Loan Workbench 2.0. Ключовими моментами при виборі на користь Loan Workbench 2.0 були, перш за все, наявність вичерпних функціональних можливостей закладених у систему, легкість інтеграції з програмними продуктами, що вже використовуються в банку, а також доступна ціна і невисока сукупна вартість володіння всією системою.

У ході впровадження фахівці компанії Softgenic Systems провели налаштування та адаптацію програмного продукту до вимог та специфіки роботи в Білорусі, здійснили міграцію існуючих кредитних даних, налаштували двосторонню інтеграцію з операційним днем банку (СТ.БАНК.ІТ), встановили систему у всіх регіональних відділеннях банку, а також провели комплексне навчання працівників банку.

Даний проект – один із найкомплексніших проектів автоматизації, здійснених фахівцями компанії Softgenic Systems останнім часом. Проект охоплює як автоматизацію процесів ухвалення рішення, так і автоматизацію значної частини бізнес-процесів міддл та бек-офісу банку.

Наявність в Loan Workbench 2.0 гнучких алгоритмів оцінки позичальника, включаючи модуль фінансового аналізу, що налаштовується, дозволить банку мінімізувати ризики при прийнятті рішень з кредитування. Вбудовані Loan Workbench 2.0 можливості аналізу кредитного портфеля дозволять менеджерам банку оперативно отримувати інформацію про стан кредитного портфеля. Співробітники банку можуть користуватися всіма перевагами роботи в єдиній системі обслуговування клієнтів згідно з прийнятими внутрішніми стандартами "ББМБ".

Використання кредитної системи Loan Workbench 2.0 дозволить банку "ББМБ" швидко та якісно задовольняти запити клієнтів, спростить низку технологічних та бізнес-процедур, зменшить операційні ризики, а також прискорить та спростить процес формування оперативної та аналітичної звітності, що позитивно вплине на ефективність роботи банку в цілому.

Білоруський Банк Малого Бізнесу Закрите акціонерне товариство "Білоруський Банк Малого Бізнесу" зареєстровано 28 серпня 2008 року. Основна мета Банку – підтримка розвитку бізнесу у Білорусі шляхом надання банківських послуг індивідуальним підприємцям та підприємствам малого та середнього бізнесу. Офіси банку працюють у Мінську, Борисові, Бресті, Гродно, Ліді, Вітебську та Могильові.